Στοιχεία πολύτιμα για την πρόληψη αλλά και την διατήρηση ενός οργανισμού που εργάζεται καθημερινά για την ισορροπία του. Ειδικοί περί θεμάτων διατροφής συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση φρούτων ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα.
Επίσης για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας συνιστούν ελαφρά γεύματα με φρούτα ως κύρια γεύματα. Προσφέρουν τόσο θρεπτικά συστατικά όπως αναφέραμε αλλά και συμβάλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού λόγω των χυμών που περιέχουν.
- Η καλύτερη πηγή Αντιοξειδωτικών και βιοφλαβονοειδών.
- Περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
- Εξασφαλίζουν όση βιταμίνη C χρειάζεται ο οργανισμός.
- Απενεργοποιούν τις ελεύθερες ρίζες.
- Αποτοξινώνουν τον οργανισμό.
- Πλούσια σε φυτικές ίνες.
- Εύκολη χώνευση, δεν κουράζουν το πεπτικό.
- Συμβάλουν κατά της δυσκοιλιότητας.
- Καταπολεμούν τις ιώσεις.
- Δεν αφήνουν το σώμα να αφυδατωθεί.
- Μας βοηθούν στην διατήρηση της σιλουέτας μας και σε όσους θέλουν να αδυνατίσουν.
- Είναι γλυκά για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων.
Τα φρούτα με τα χρώματα τους, τα φρουτώδη αρώματα, την υφή και την γεύση τους πέρα από την υποστήριξη της σωματικής μας υγείας μας χαρίζουν και ψυχική ευχαρίστηση.
Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω, να φροντίζουμε τους εαυτούς μας, μέσω της διατροφής, των σκέψεων και των πράξεών μας.
Χρήστος Πέγιος
Φυσικοπαθητική Διατροφολογία
Ρεφλεξολογία – Sujok
https://www.facebook.com/christos.pegios.359
(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας.)