Το βραβείο χορηγείται σε πέντε επιχειρήσεις μια φορά το χρόνο. Θεμελιώδη κριτήρια εφαρμογής του, είναι η τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος και των ζώων, της υψηλής ποιότητας παραγωγής, της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της διανομής τροφίμων που συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή.
Άλλες προϋποθέσεις είναι η εταιρεία να είναι απαλλαγμένη από δημόσια τέλη και χρέη και η δραστηριότητα της να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ποιότητας που προβλέπει ο νόμος.
Οι υποψήφιοι αξιολογούνται από την 9μελή επιτροπή για το Ουγγρικό Βραβείο Γεωργικής Ποιότητας. Η τελική απόφαση γίνεται με βάση τη σύστασή τους από τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.