Τα μικροστοιχεία που ιδιαίτερα περιέχονται στο πράσινο τσάι είναι το χρώμιο, το μαγγάνιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος.
- Υποστηρίζει την καρδιά. Μειώνει την σοβαρότητα της στεφανιαίας νόσου, τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας και την δημιουργία θρόμβων στο αίμα. Βελτιώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων.
- Βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου. Η επιγαλλοκατεχίνη-3 (EGCG) επηρεάζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη σημαντικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Συμβάλλει στην βελτίωση της μνήμης και των γνωστικών λειτουργιών μέσα από την διαδικασία της νευρογένεσης. Παρέχει υποστήριξη σε παθήσεις του νευρικού συστήματος.
- Βελτιώνει τη μείωση των λιπαρών στο στομάχι.
- Είναι πολύτιμος σύμμαχος στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, και βοηθάει στην μείωση της LDL (κακή) χοληστερόλης.